Test lanterna de cap Ledlenser Mh11 cu aplicația Ledlenser connect pentru telefon

Ledlenser Mh11

Lanterna de cap Ledlenser Mh11este o sursă puternică de iluminare exterioara, dotată cu cea mai recentă tehnologie, într-un pachet ușor. Oricare ar fi aventura ta - drumeții, ciclism, alpinism, camping auto, vâslit - ai nevoie de un tip de sursă de lumină portabilă. Când vine vorba de pregătirea meselor la acel camping îndepărtat sau de verificarea interiorului întunecat al compartimentului de depozitare a caiacului, trebuie să vezi ce faci, așa cum umila făclie a devenit omniprezentă cu activități de aventură.

Ca și în cazul oricărui echipament de aventură, tehnologia de iluminare portabilă a avansat incredibil în ultimul deceniu; de pe vremea luminilor mici alimentate cu baterii AA sau AAA, care abia se luminau la câțiva metri în fața, am trecut la frontala Ledlenser MH11 de înaltă tehnologie, cu mare putere. Acesta lanterna mare (mai ales în ceea ce privește puterea - mai multe despre asta mai târziu) reprezintă cel mai bun dintre cele mai noi tehnologii de iluminare, inclusiv conexiunea pentru smartphone Bluetooth care vă permite să modificați setările de lumină (dintre care există trei) și care sunt incluse într-ub pachet robust și ușor.

MH11 este evaluat la IP54 pentru pătrunderea apei, deci este capabil să reziste particulelor de praf și stropilor de apă.

Lanterna Ledlenser MH11 este alimentata de o baterie reîncărcabilă de 3,7 volți, 11,84 Watt-oră (Wh) litiu-ion și oferă trei setări principale de lumină

  • Putere (750 lumeni)
  • Putere medie (300 lumeni)
  • Putere redusă (10 lumeni) 

...precum și Blink (explozii ușoare la intervale), SOS, Stroke și Boost. Această ultimă setare face ca MH11 să scoată 1000 Lumeni  - o cantitate uriașă de lumină - pentru o perioadă scurtă de timp, ideală atunci când trebuie să vedeți mai repede sau să focalizați lumina maximă pe un subiect. Această lumină de mare putere este produsă prin intermediul LED-ul focalizat, printr-un obiectiv de 40 mm, amplasat în partea din față a carcasei, care include și bateria în sine.

Durata de viață a bateriei este, în mod evident, determinată de utilizarea în fiecare mod, patru ore pentru Putere, opt ore la  Putere Medie și 100 de ore nivelul scăzut. Distanța fasciculului este de până la 320m (când este pe Boost) sau 300m când este pornită normal.

Am constatat în timpul testării că aceste cifre erau destul de apropiate de corecte; în general, totuși, când nu ne aflăm în modul de testare efectivă, am rulat MH11 pe cea mai mare parte joasă, cu un pic de putere medie atunci când este necesar. Timpul de încărcare de la zero la maxim este de șapte ore.

Cu carcasa aparent mare și adăugarea curelei pentru aer, ați crede că lanterna MH11 ar fi grea, dar este ușora, cântărind doar 179 g. Într-adevăr, atunci când este purtata, greutatea este neglijabilă iar cureaua deasupra capului asigură curelele laterale și lumina însăși rămâne fixată de cap / casca / pălărie.

Funcționarea este simplă, cu toate caracteristicile luminii accesate prin butonul de sus; ținându-l apăsat timp de 10 secunde îl puneți în „Mod alb”, care vă permite să comutați între setările de ieșire și, de asemenea, să activați caracteristici precum Optisense (unde lumina detectează ceva apropiat și reglează - scade - ieșirea corespunzător pentru a reduce strălucirea ). Modul RGB este de 12 secunde și vă permite să comutați între ieșirile de lumină verde, roșie sau albastră, în timp ce o apăsare de opt secunde a comutatorului de pornire / oprire vă duce la lucrurile foarte interesante: se activeaza functia de control de pe telefon. Control de pe telefon MH11

Controlul iluminării prin telefon funcționează surprinzător de simplu. Trecerea la modul aplicație înseamnă că puteți regla puterea luminii (citiți: luminozitate) și apoi setați-o în funcția de memorie pentru utilizare viitoare, mod și activarea și dezactivarea Optisense - totul de pe smartphone. Acest lucru poate părea un truc, dar în timpul testării ni s-a părut surprinzător de la îndemână, cu posibilitatea de a modifica anumite setări, cum ar fi luminozitatea în special), atunci când lumina nu era direct la îndemână, era de fapt foarte la îndemână.

O altă caracteristică la îndemână este abilitatea de a îndepărta lumina în sine de curea, permițându-i să fie poziționat în locații mai mici în care pur și simplu nu s-ar potrivi la cureaua atașată. În plus, făcând acest lucru obțineți efectiv o lanternă compactă.

Deci nu, MH11 nu este „doar” o lumină, dar îndeplinește totuși rolul principal de a ilumina foarte bine un subiect, o pistă întunecată sau interiorul unui vehicul. Funcționalitatea adăugată prin intermediul aplicației Ledlenser - și capacitatea de a detasa lumina și de a o folosi ca lanternă manuală - fac ca această tehnologie de iluminat să fie demnă de luat în considerare, mai ales când vine cu o garanție lungă de șapte ani, pe baza reputației de invidiat a lui Ledlenser pentru echipament durabil.

Share: