Cât de strălucitoare este lumina lanternei Ledlenser?

Care lanterna este cea mai potrivită pentru tine? Este sigur să spunem că aproape fiecare gospodărie are o lanterna, dar când vine vorba de gama de produse de iluminat disponibile, cel pe care îl cumpărați face cu adevărat diferența?

În esență, da. Deși toate lanternele de pe piață oferă lumină, beneficiile lor variază foarte mult. În ultimii câțiva ani a existat o creștere specială a ofertelor de produse din această categorie, așa că iată cele 3 întrebări pe care trebuie să le puneți înainte de a stabili ce lanterna este mai potrivita pentru dvs. și stilul dvs. de viață:

1. Pentru ce activitate veți folosi cel mai mult lanterna? De exemplu, alergând noaptea, acasă în cazul în care curentul se stinge etc.

2. Veți beneficia mai mult de o lanterna sau de o frontala pentru activitatea aleasă? De exemplu, este incomod să alergi ținând o lanterna, astfel încât o frontala pe cap ar fi o alegere mai puternică.

3. Doriți un produs reîncărcabil sau nereîncărcabil? De exemplu, dacă mergeți în camping, probabil că nu va exista o priza pentru reîncărcare, în timp ce acasă nu ar fi o problemă.

Apoi, odată ce ai o idee mai clară despre ce stil se potrivește situației tale personale, iată cei mai comuni termeni care sunt folosiți (și ce înseamnă) pentru a te ajuta să îți cristalizezi și mai mult alegerea:

Lumeni (lm) - Cantitatea de lumină pe care o vedeți dintr-o sursă de lumină. Cu cât lumenul este mai mare, cu atât veți vedea mai multă luminozitate. De exemplu, o lanterna de 500lm va fi mai strălucitoare decât un de de 200lm.

Distanța fasciculului - Aceasta este măsurată în metri și inseamna cât de departe va străluci fasciculul de lumină înainte de a începe să dispara. Distanța va varia în funcție de modul de lumină în care vă aflați (scăzut, mediu, înalt, amplificare etc.). Distanța maximă a fasciculului pe care o lanterna o oare va fi publicată de obicei lângă produs.

Durată de rulare - Durata de rulare pana bateria se descarca va fi calculată de fiecare setare individuală din produs. Deci, un fascicul scurt va avea mai mult timp de funcționare și un fascicul lung va avea mai puțin timp de funcționare, pur și simplu pentru că aveți nevoie de mai multă energie pentru a crea o lumină mai strălucitoare și bateria se va descărca mai repede. Timpul de funcționare de obicei anunțat este timpul de funcționare când torța este în regim scăzut.

Rating IP (protecție la intrare)- Este protecția pe care o va avea lanterna împotriva prafului și a apei. Primul număr va fi nivelul de protecție împotriva prafului (6 este cel mai mare) și al doilea număr va fi protecția împotriva apei (9 este cel mai mare), cu cât numerele sunt mai mari, cu atât este mai bună protecția. Dacă vedeți un X lângă ratingul IP, ca un exemplu ca IPX4, X în acest caz reprezintă praf, deoarece este locul în care ar trebui să fie primul număr, iar X înseamnă că acest produs nu are un rating pentru praf. 

Cât de strălucitoare este lumina lanternei Ledlenser?Acum, că știți tot ce aveți nevoie pentru a face cea mai bună alegere, mai jos sunt cele mai frecvente 5 motive pentru care oamenii trebuie să folosească o lanterna sau o frontala de cap și recomandările noastre:

Utilizare generală în jurul casei

Pentru orice în jurul casei, cel mai bine este să aveți un produs ușor de utilizat, mic și ușor. Nu veți avea neapărat nevoie de o torță cu toate clopoțelele și fluierele, dar doriți ceva care să fie durabil și să aibă o durată bună de viață a bateriei, plus că este ieftin de rulat pe termen lung. Dacă preferați o opțiune de lanterna, vă recomandăm un P7R sau P5R Core sau dacă preferați lanterna de cap, H5R este pentru dvs.

Utilizare în aer liber (Trekking, camping)

Dacă sunteți în căutarea unei lumini de utilizat în aventuri sau în jurul unor locuri de campare, aveți nevoie de un produs care să functioneze o durată lungă de timp, care să fie suficient de luminos pentru a lumina orice este în fața dvs. și ceva cu care puteți vedea departe. Cel mai popular articol pentru acest tip de activitate pentru o lanterna este MT10 sau, dacă preferați opțiunea frontalei, mergeți la MH11.

Medii de lucru (comerț)

În mediile de lucru, produsul dvs. are nevoie probabil de o durabilitate sporită și să fie mai robust. Puteți căuta lanterne sau frontale specifice care au o protecție suplimentară (cum ar fi capace de cauciuc sau protectoare de rulare) sau comutatoare ușor de utilizat, astfel încât, dacă purtați mănuși, puteți utiliza produsul la maximum. Ceva de luat în considerare este, de asemenea, o opțiune reîncărcabilă care este compatibilă cu bateriile alcaline, așadar, dacă rămâneți fără baterie și nu aveți acces la o sursă de alimentare, puteți adăuga pur și simplu alcaline pentru a vă scăpa de probleme. Pentru aceasta, i7R este perfect sau pentru opțiunea farurilor alegeți IH6R.

Transport zilnic

Când căutați o opțiune de transport zilnic - indiferent dacă este ceva de păstrat în geantă sau mașină - un produs mic și ușor este calea de urmat. Este important să aveți un articol simplu de utilizat și cu un comutator ușor de accesat, astfel încât să puteți lumina rapid calea sau orice obstacole din fața dvs. O opțiune excelentă pentru aceasta este K4R, care vine și cu modul SOS pentru situații de urgență, sau P5Rcare este mica dar foarte luminoasa. 

Situații de urgență

A gândi înainte și a avea un plan de urgență sau o trusă este o idee inteligentă. O lumină este ceva care ar trebui să fie în trusa de urgență a tuturor acasă, la serviciu sau în mașină. Nu trebuie să fie cea mai strălucitoare lumină de acolo, ci suficientă pentru a vă scoate din necazuri. Este crucial să aveți un produs care are o opțiune reîncărcabilă care este compatibilă cu bateriile alcaline, deci nu există probleme dacă o sursă de alimentare nu este disponibilă). O alegere bună pentru acest scenariu este lanterna ML6, care este reîncărcabilă, dar este, de asemenea, compatibilă cu 2 baterii CR123A și are modul SOS plus o durată de viață a bateriei de 70 de ore.

Acum, că sunteți mai familiarizați cu diferitele tipuri, stiluri și avantajele și dezavantajele fiecăruia, sperăm că veți găsi produsul de iluminat perfect pentru dvs.!

Share: