Lux VS Lumens, atunci cand focalizarea eficienta face diferenta

Achiziționarea primei lanterne sau frontale poate fi o experiență nedumeritoare caci există destul de mulți termeni care pot fi uimitori pentru clienții pentru prima dată.

Fie că este vorba de înțelegerea diferenței dintre LED și luminozitate, fie de lux față de lumeni - este important să fiți educat despre diferențe, astfel încât să puteți avea o experiență de cumpărături de succes și să primiți un produs care vă va servi bine pe termen lung.

Deci, să revenim la elementele de bază - care este diferența dintre Lumens și Lux? De ce este util să stii și de ce ar trebui să iei în considerare acest lucru înainte de a face o achiziție?

Lumenii sunt cantitatea totală de lumină emisă de o singură sursă de lumină, indiferent de direcția în care merge. Un bec poate emite cu ușurință peste 1000 de lumeni, dar acea lumină este trimisă în aproape toate direcțiile. Fără design sau filtrare, lumina este greu de dirijat într-o singură direcție specifică.

Lux, pe de altă parte, măsoară câtă lumină cade pe o suprafață dorită. Este măsurarea specifică a lumenilor pe metru pătrat, așa că, în esență, lux vă va permite să știți câtă lumină atinge suprafața ce este iluminata.

Cu cât obiectul este mai aproape de sursa de lumină, cu atât va fi mai mare nivelul de lux. În termeni simpli, puteți avea o bec cu 1000 de lumeni care, deși poate lumina camera de zi, fără a focaliza acea lumină într-o direcție specifică, sa ofere niveluri de lux scăzute ce nu îndeplinesc scopul de liluminarea unei suprafețe sau zone precise, spre exemplu biroul.

Deci, ce înseamnă acest lucru atunci când căutați produsul potrivit pentru a vă satisface nevoile? La Ledlenser, toate produsele noastre sunt proiectate având în vedere atât Lumeni, cât și Lux. Este important să rețineți că mai mulți lumeni nu se traduc neapărat în rezultate mai bune, așa că fiți atenți la achiziționarea unui articol cu „lumeni mari” fără a înțelege mai bine cât de eficient va fi lumina sa focalizata. În schimb, doriți un produs care utilizează o cantitate puternică de lumeni, dar îl poate contrabalansa și cu un design și inginerie care focalizeaza acea lumină corect.


Ledlenser 1000lm focalizati eficinet comparati cu 2500lm focalizati ineficientAceste două surse de lumină ilustrate mai sus arată o lanterna Ledlenser (stânga) și un produs concurent (dreapta) strălucind pe copaci. Lanterna Ledlenser are 1000 de lumeni, totuși concurentul are 2.500 de lumeni! Pe baza clarității copacilor, este clar că lumenii au doar un rol mic în crearea unui canal de lumină util. Pe de altă parte, așa cum se arată în imaginea a doua, torța concurentului din dreapta are o „deversare” mult mai largă în afara cercului principal de lumină, dovedind că zona vizată nu este acoperită la fel de eficient.

Când ne uităm la specificațiile produsului, de exemplu, lanterna pentru aer liber Ledlenser MT18, acest băiat rău are 3.000 de lumeni și poate ajunge până la peste jumătate de kilometru (540m)! Această distribuție a luminii se rezumă la tehnologia și designul brevetat care fac ca lanterna să fie atât de puternică (lumeni), dar și cu focalizare eficienta si utilă, pentru a vă ajuta să vedeți cât mai departe posibil pe suprafețele dorite (lux).

Punând aceste cunoștințe noi într-un cadru practic, dacă doriți să achiziționați o lanterna puternica de mana sau de cap pentru o lua cu dvs. în următoarea excursie de drumeție sau explorare, luați în considerare mediul în primul rând. Dacă aveți nevoie de o lumină foarte puternică pentru a vedea departe la distanță noaptea, veți dori un produs puternic în lumeni cu o gamă dorită, cum ar fi frontala Ledlenser MH11 sau H14R.

Dacă, pe de altă parte, sunteți în căutarea unei lumini de zonă generală pentru a vă înveseli campingul, apoi mergeți mai departe și selectați o Ledlenser iF8R cu lumina tip proiector, deoarece are lumeni puternici, insa fara o distanță specifică vizata ci care deci va lumina întregul spațiu din jur.

Nu înțelegeți greșit, deși lumenii sunt fantastici, este important să înțelegeți tehnologia din spatele produsului și să alegeți una care să se potrivească nevoilor dvs. Cu Ledlenser, puteți fi întotdeauna sigur că design-ul de calitate este reflex onest ale puterii luminii și va vor acoperi pentru orice aventură sau sarcină viitoare.


Share: